Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Španielsky večer - 20.11.

Španielsky večer

V pondelok 20. novembra sa v priestoroch Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov opäť konal tematický večer, tentokrát v znamení Španielska. Študenti mohli lepšie spoznať očarujúcu španielsku kultúru ich kuchyňu a zároveň veríme, že im spríjemnil pondelkový večer.

V úvode programu nám študentky piateho ročníka Katka Prejsová a Janka Minárová priblížili život v Granade na základe vlastnej skúsenosti vďaka programu Erasmus. Vo svojej prezentácii opísali študentský život, predstavili fakultu, na ktorej študovali a taktiež nám dali tipy na zaujímavé výlety. Ako uviedli dievčatá, výhodou mesta bola cenová dostupnosť tovarov a služieb a aj jeho lokalita.

Po zaujímavej prezentácii sa študenti mohli občerstviť pochúťkami inšpirovanými španielskou kuchyňou a nesmela chýbať ani domáca sangria. Španielska kuchyňa je známa rôznymi chuťovými kombináciami, kedy sa stretáva primárne sladká chuť so slanou.

Počas tematického večera nesmel chýbať ani kvíz, ktorým si mohli študenti overiť svoje vedomosti o Španielku. Kvíz bol zameraný primárne na zaujímavé fakty, základné informácie a šport. Prvé tri tímy mali možnosť získať vecné ceny.

Na záver sme si pre študentov pripravili školu tanca v znamení Salsy. Školu tanca sme si mimoriadne užili a veríme, že aj študenti si odniesli príjemný zážitok nielen zo školy tanca, ale z celého Španielskeho večera.