Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Budúcnosť Európskej únie v znení nového plánu obnovy - 15. 3.

Podstatná otázka na pána Štefanca bola z Gastro oblasti a to  ako sa majú mnohí podnikatelia vyrovnať  s krachujúcimi prevádzkami a minimálnou pomocou štátu pri ťažkej situácii v súvislosti s ochorením covid- 19 .

Určité si vieme predstaviť že to je ťažká téma keďže  asi nikto s istotou nevie ako sa bude situácia ďalej vyvíjať. Odpoveď však znela takto: ,, Určité to neni pre nikoho jednoduché štát však ponúka pomoc ktorá všetkých zachrániť nemôže. Je tu potom možnosť pre nových podnikateľov aby sa presadili.“  Prevádzky na kolenách ich pomoc či záchrana majú vážny celosvetový ekonomický dopad. Finančne slabšie krajiny začali pociťovať túto krízu hneď na začiatku vypuknutia epidémie. Zasahujú tu mnohé ďalšie úzko súvisiace problematiky ako napríklad pokles cestovného ruchu o 70 %.  Je to samozrejme na každom z nás  vytvoriť si vlastný obraz o tejto situácii a zodpovedne sa s tým vysporiadať. Ďalej sme zaoberali zlepšením ochranou životného prostredia. Patrila tam najmä zelena dohoda , ekologické návrhy a správne využitie  finančných prostriedkov. Zmena klímy a zhoršovanie stavu životného prostredia predstavujú existenčnú hrozbu pre Európu a svet. Najväčšia výzva je spraviť potrebné reformy . Domov máme len jeden nezáleží  na tom z ktorého kúta zeme sme sú to témy pri ktorých sa skôr všetci spájame. Mnohým však stále nedochádza dôležitosť týchto reforiem ktoré musia nastať . Je to úlohou nás mladých aby sme sa angažovali a nasmerovali veci k lepšiemu.

Diskusia s pánom Štefancom bola veľmi motivujúca, nakoľko nám ozrejmil veľa tém a ako  v budúcnosti riešiť závažne problematiky.